tirsdag, september 29, 2009

Hygge

Åååhh hvor vi hygger os.
En hunhund i løbetid nede på 3. sal og
en hunhund i løbetid oppe på 5. uuuummm....
Hende her var vi til gengæld ved at tager med hjem, den anden dag.
Der er utrolig mange vilde stor hvalp i øjeblikket.
Men det så ud til at lafka-damen passede på hende, godt for det.

søndag, september 27, 2009

Honning marked

Fra Lise i Moskva
Søndagen blev brugt på honningmarked. Kæmpe stort marked, hvor biavler fra hele landet kommer, for at sælge deres honning. Det startede den 28. august og slutter den 12. oktober, og der var stadig mange mennesker, der skulle have deres årsforbrug af honning. De har mange forskellige slags at vælge imellem. Man gør meget ud af at lave honning, hvor bierne har fløjet på bestemte blomster, derfor de mange slags honning. Vi var ikke igennem det hele, men over 500 salgssteder var der. .
Bagefter gik vi en tur igennem parken ved tsaritsyno, det var der også andre der gjorder. .
Sidst jeg var der, var da paladset blev indviet.

lørdag, september 26, 2009

Kirke under konstruktion

Fra Lise i Moskva
Posted by Picasa

sensommer tur

Fra Lise i Moskva
I vinter havde vi fundet et lækkert rekreativt område, som vi vil se, hvordan fungerede om sommeren. Da vi kørte hjemmefra var det kun 10 grader, men uden for byen, kom solen frem og det blev strakt meget varmere. Det var ikke fordi der var så mange mennesker, men der var mange ting, man kunne lave. Der var restaurant, nat club, pavilloner hvor man selv kunne have mad med og grille, man kunne spille paintball eller gå i banja, eller man kunne fisk, bade eller sejle på vandcykler. Der var dog et minus, området lå meget tæt på lufthavnen, hvor der fløj flere af de gamle russiske fly, som larmer, så jorden vibrere. Da vi gik forbi vinduet indtil restaurant køkkenet, stod der et par fyrer og var ved at fotografere kokkens mester værk af en stegt pattegris. .
Bemærk at grisepjokket også får en drik med sugerør.
Posted by Picasa

fredag, september 25, 2009

Byggeriet

Fra Lise i Moskva
De har i denne uge bygget 8.-10. etage, og de er også begyndt at murer væggen ud mod gaden. Det er jo en jern konstruktion, så den skal vel ikke bære noget, heldigvis!!! .

Vores nærgående naboer

Fra Lise i Moskva
Der bygges jo ved siden af os. Der var sørme en lille trekant med græs, der ikke blev brugt til noget andet. Hele vinteren har de været meget støjende, men nu er de over jorden og vi høre dem ikke så meget, men i nat har de arbejdet hele natten. De arbejder med skærebrænder og svejse apparater, så vi hele tiden får deres lysskær ind i soveværelset, ummm.. .
Før ferien så der sådan ud og neden under er billedet af den kran der væltede i maj. Jeg behøver vel ikke sige, at de lever livet farligt, de arbejder, af og til ser man nogen med sikkerhedsline, men det er langt fra reglen. .
For at kunne følge med i byggeriet, vil jeg hver uge tage et billed af, hvor langt de er kommet, samtidig vil jeg sætte et billed ind fra skoven eller lignende, så man ser årets gang.
Der bliver dog ingen snevejrs billeder i år.
Borgermesteren har bestemt, at alt det sne, er til for meget besvær, så for fremtiden bliver alle snevejrs skyer skudt ned. Vi håber stadig at det kun sker inde i centrum af byen, så vi kan få lov til at have vores sne i fred.
Posted by Picasa

mandag, september 21, 2009

Sommerens store begivenhed var, at Mie og Martin fik Mika.
Fra Lise i Moskva
Her er de på sygehuset 7 timer efter at han er født. Det var en nem fødsel og de kom hjem på 3. dagen. Martin har orlov nu, mens Mie er startet på "RUG".
Selvom alle siger "hvor er han lille" syntes jeg nu han er stor og allerede følger meget med.
Her er det sidste billed inden vi tog fra Danmark.
Posted by Picasa

torsdag, september 17, 2009

gensyn med en ven

Mandag tog vi fra Terslev kl.12.30 og kørte til Karlsham, hvor vi skulle med færgen til Litauen. Vi fortsatte turen igennem Litauen og til Minsk i Hvide Rusland, i flot sensommervejr, med sol, blå himmel og 20 graders varme.

Fra Minsk var der 680 km, før vi skulle dreje til højre, så det var bare autopiloten til og fremad.

Vi ankom til Vavilova tirsdag kl.23.

Alt var gået glat og smertefrit, der var dog lige en lille detalje.

800 m før det russiske grænse løb vi tør for benzin. Det kan jo ske for selv den bedste.

Men 45 min. efter var vi klar til at fortsætte. Vi var kommet over grænsen, havde fået fyldt benzin på og havde luftet Tico.

Nu er hverdagen i gang. Onsdag var jeg inde i by midten og mødes med nogle andre danskere, og der blev jeg lige mindet om, hvor meget bilos, hvor meget støj og hvor håbløs trafikken er.
Det kan godt være at de siger, at der kun bliver indregistreret halvt så mange biler, som for ½ år siden, p.g.a. krisen, men der er stadig alt for mange.
Men at komme til Moskva efter 2 måneder, har på sin vis været som at møde en gammel ven igen. Man kender mange ting her, og skal lige være sikker på, at alt er som det plejer.
Posted by Picasa