torsdag, august 05, 2010

Røg over Moskva

Røgen var den 4. august ganske tæt i Moskva, hvor de mange skovbrande sydøst for byen sendte en røgsky ind over byen. Da temperaturen samtidig var 37 grader bliver røgen liggende ved jorden, ja den siver helt ned i metroen. Hævede slimhinder, hovedpine og røde øjne var nogle af de kvaler der følger med. Embedslægen anbefalede folk at lukke døre og vinduer og blive indendørs, samt at bruge maske, hvis man havde behov for at være udendørs. Svejseren der kan ses på billedet brugte dog ikke maske i varme og røg - han er nok hærdet i forvejen. Sigtbarheden var helt nede på 200 meter og det lugter ganske som en stor markbrand.

4 kommentarer:

marianne Sa sagde ...

Har tænkt meget på dig når der har været indslag i nyhederne - Håber at i snart får noget regn.

Siffe sagde ...

Ja jeg har osse sendt dig tanker - var i tvivl om I stadig var i Sverige .... men I har altså fornøjelsen af røgen ;-)

Anonym sagde ...

Det lyder bestemt ikke rart Lise, jeg håber der snart kommer masser af vand fra oven :-)

Anonym sagde ...

Jeg er stadig i DK, og har ikke travlt med at komme til Moskva. Det er min mand, der har lagt billeder ind. Det er også ham i ser på DR nyhederne, når de udtaler sig fra Ambassaden. Alt er gået lidt i stå, på ambassaden hjælper man de dansker, der har brug for hjælp og ellers prøver at gøre hverdagen så tålelig for deres russiske medarbejder som muligt. For ikke nok med røgen, så er varmen stadig et stort problem. Det er længe siden, at den sidste aircondition er langet over disken i Moskva, så der er mange der lider og sover dårligt.
Der er håb om at vinden vender om et par dage, så vil der forhåbentligt komme noget frisk luft, men intet tvder på at det er overstået med det.
Lise fra DK