onsdag, juni 06, 2007

Boris Paternak og andre

Jeg kom til at ønske koldere vejr, og det har vi også fået, 18-25 grader, sol fra en blå himmel, det er helt dejligt, man har mere lyst til komme ud, når det ikke er så varmt. Torsdag var vi på den brasilianske ambassade. Den ligger også i centrum, ikke langt fra den danske, men er betydelig større. Som i kan se er det en meget smuk bygning i russisk stil. Noget meget specialt inden for, var deres tapeter. Man skulle måske tro, at det var malerier der var malet på væggen , men det var det ikke. Det var tapet, der var trykt og så sat op. Der var ca. 3 andre ambassader, hvor de havde det samme tapet. Her var det i spisestuer, hele vejen rundt, forskellige episoder. I det hele taget var ambassaden meget flot indrettet.
Fredag havde Gitte, Dorte og jeg planlagt at vi ville en tur uden for byen. Vi skulle finde Boris Pasternak´s datcha, ham der har skrevet Dr. Zhivago. På vejen derud fandt vi en "butik med gamle ting", der måtte vi selvfølgelig ind. Det var mest pil jeg kiggede efter, og fandt også både gamelt og nyt. Det er løbebinding og birkebark flet. UHM--- måske må vi forbi igen og se om vi kan gøre en god handel. Flet stolen er bare flot, men ligner indonesisk. Efter det forsatte vi ud for at finde Boris. Det var ikke så nemt. Så efter noget køren frem og tilbage, gik vi ind for at se på en kirke. Der stod politi uden for, ikke noget der forskrækker, efter at have boet her næsten 1 år, så vi gik bare fremad uden at have øjenkontakt med politimanden, men vi fornemmede, at der skulle til at forgår et eller andet. Det var patriarken ( kirkens overhoved), der kom. Han kom kørende i sin fine limosine med flag og forsvandt ind bag denne port. Men inden da, havde vi nået at få et godt kik, ind i den fantastisk flotte have, han har, men han ville ikke dele den med os, så vi stod bare med lange næser. Mon vores røde DIP-kort havde hjulpet???? Den lille kirke ved siden af var også meget flot, og meget klassisk. Kort der fra var der en kirkegård, mest for digtere og malere. Hele området er blevet lavet omkring 1930, hvor Stalin gav ordre på at ryde skoven, så der kunne blive plads til, at der kunne blive et datcha-område til digterer og malere. Russerne gør meget udaf deres grave, store sten, billeder, blomster og tit et jern hegn omkring, men selve kirkegården er mange steder ved at gro til i ukrut. Der var ved at blive bygget en ny kirke ved siden af. Hvad syntes i om stilasset??????
Med lidt hjælp fandt vi Boris Pasternak´s grav. Det havde lige været hans dødsdag, 2 dage før, så der var lidt friske blomster, ikke så mange som man kunne havde troet, det er kun 47 år siden han døde. Vi forsatte vores søgen efter Pasternaks datcha, og jeg tror, at vi har set alle vejene i området, før vi tog os lidt sammen, og læste den vejbeskrivelse der var. Vi troede at der måske havde været nogle skilte, men det var først da vi havde kørt 2-300 m af en jord vej, at vi fandt det.
Hans datcha ligner et skib der er på vej ud af skoven.
Det andet billed er af skiltet uden for haven, det er da ikke nemt at se, at der har der boet en stor kunstner.
Normalt plejer russerne ellers nok at ville lave seværdigheder ud af ingenting. Da vi var i Lepesk, var vi på et museeum, der havde været der siden, få dage efter at Lev Tolstoj ( en anden forfatter)var død. Han var på gennem rejse, men blev dårlig p.gr.a. tuberkulose, og fik husly i nærheden af banegården. Han døde efter 6 dage, nu er der et museeum og der stod 2 vagter uden for og passede på det. Lørdag var vi på den Indiske ambassade, som havde en sommer basar. Der så vi indisk folke dans, og fik indisk mad. Det var smader kold så tur blev ikke så lang.
Ellers er det hverdag igen.
Mandag gik med at få handlet ind, nu hvor Poul også er i byen, samt bagt brød. Poul havde gær med fra Danmark. De har glemt at få bestilt noget mere i vores supermarked, bare de nu stadig har bestillings nummeret!!!!!!!! Tirsdag var jeg på donations office, der hvor de får tøj og andre ting ind som bliver givet til børnehjem o. lign.
Der var nogle og hente en masse da vi kom. Hun gik ud af døren med en blender i favnen og så bare så glad ud, det er jo dejligt.
I dag skulle vandmanden komme, det er han selvfølgelig ikke, godt vi stadig har 20 liter vand. Hov, nu kommer han alligevel, det var rat så skal jeg ikke vente imorgen.

Ingen kommentarer: