fredag, oktober 31, 2008

Der bygges nye kirker

I Stalin-tiden blev der revet mange kirker ned, eller de blev brugt til andre formål, f.eks. til garager, små virksomhed eller lagre. En af de mest kendte kirker, der blev bombet synder og sammen, er den store Kristi Frelser-Katedral. I 1931 blev den sprængt i luften og mange af de meget smukke skulpturer gik tabt. I en periode lå der intet på pladsen. Man ville gerne bygge en kæmpe statue af Lenin der, men det blev aldrig til noget, i stedet lavede man et kæmpe folke-swimingpool.
I slutningen af 1980'erne, begyndte man at planlægge, en kopi opførelse af den gamle kirke. Med mere eller mindre frivillige bidrag, begyndte med at opføre kirken i 1995. Den stod færdig i 1997, da Moskva blev 850 år, men blev først taget i brug i december 1999, så den var klar til den første julemesse 7. januar 2000. Det er en tro kopi af den første kirke, der stod færdig i 1881. Den har nogle fantastiske kalkmalerier og er jo kæmpe stor.
Men der bliver stadig bygget mange nye kirker. Bl. a. denne her, som har været under opførelse i de 2 år, vi har været her. Men det er som om, man i øjeblikket bygger noget mere ihærdigt.
Alt bliver bygget i samme gamle stil, med høje vinduer og søjler alle steder. Jeg vil prøver at følge dette byggeri, og se om det bliver færdigt, mens vi stadig er her.
Nå ja, det er, som altid, ikke sikkerheden man bruger mest tid på. Husker du dette billed.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: