lørdag, marts 17, 2007

Forårsrengøring

Nu går russerne helt amok. Alle de orange mænd er på vejene. Der bliver vasket vejskilte, lysstander, vej rabbater, der hvor der er beton, hegn ved vejene, bus stoppesteder, tunneler, alt skidt og møj fra sneen bliver vasket væk. Ja, vejene får også en omgang med den stor spuler.
Ellers har jeg igen været på architecture walk inde i det gamle Moskva. Vi så mange spændende ting. Bl.a. fik vi fortalt om en gammel badstue, der stadig bruges. Vi stod inde i en baggård og kiggede på arkitekturen(det er jo det der intersser os), da der var en der fik øje på en russisk pige der ligesom stod og holdt øje md os. Vi blev enige om at lade som ingenting, og blive færdig med det vi var igang med. Men da vi var færdige kom hun hen og spurgte om vi ikke ville ind og se lokalerne. Det ville vi selvfølgelig gerne, så vi startede i mandeafdelingen.
Det første billed er af trappeopgangen, meget guld, mange udskæringer og mange billeder og dekorationer.
Det andet er af loftet. Omkring 1900 sagde man at "hvis man ikke havde været i Sanduny(navnet på stedet) kendte man ikke Moskva"
Det sidste billed er af loftet i dame afdelingen. En lidt anden stil, mere i pastel farver.
Vi har fået mulighed for at besøge badstuen en anden gang og prøve svømmehal, dampbad,massage og hvad der ellers er, selvfølgelig også en restaurant.
Selvom det er arkitektur vi kigger på, faldet jeg over denne bil. Det er klart at den var parkeret i en fodgængerovergang, det må jo være for at den skal ses at man har sådan en.

Ingen kommentarer: