søndag, marts 04, 2007

fredag = Architectyre walk

Om fredagen er det tid for arkitektur tur(kan man sige det på dansk). Jeg har ikke været med så mange gange i år, fordi der har været noget andet om fredagen, så det var blevet min tur til at være med til at arrangere turen. Vi skulle gå omkring den gamle "hovedvej" fra Moskva til St. Petersborg. Vejen har en særlig historie, fordi Stalin i 1930érne udvidede den fra 16 m til godt 40 m. Dengang blev de mest bevaringsværdige bygninger løftet op på skinner og rullet tilbage så vejen kunne blive bredere.
Jeg skulle fortælle om den imponerende forretning Elisejevskij, som er bevaret i en elegantstil, med kæmpemæssige lysekroner, forgyldninger og flotte vægge. Den fungere stadig som forretning (supermarked), med en stor flot delikatesse og mange vestlige vare.
Jeg skulle også fortælle om et teater der ligger i området bag Tverskaja ( vejen til St. Petersborg). Det er bygget i samme stil(og tid) som det Historisk museum på den røde plads. Dels i røde sten og asymmetriske strukture, men også med mange udsmykninger i guld og relifeer.
Vi var heldigvis ikke så mange, 10stk, så kan man bedre høre, hvad der bliver sagt. Vi er jo internationale, der er kvinder fra Sverig, England, USA, Holland, Japan, Spanien, Singapoore,Ja, selv fra Alaska, så der bliver talt med mange forskellige accenter.
Som altid var det halv dårligt vejr, med regn der blev til sne, og meget glatte og våde fortorve.
Alt i alt en god tur.
Det var også dagen, hvor Danmark var i The Moscow Times, og det var ikke for noget godt. Det var selvfølgelig urolighederne på Nørrebro. Vi har fuldt lidt med, dels på internet aviserne, men også på net-radioen. Godt vi er i det stille Rusland. De havde hurtigt fået bugt på den smule balade. Der er altid 1000 mænd til at sætte ind, hvis noget ser en lille smule ureglmæssigt ud.
Vejret kort: Regn, sne, regn, sne temperature omkring 0-5+grader, og det ser ikke bedre ud i den næst uge. ØV, ØV.

Ingen kommentarer: