torsdag, maj 31, 2007

Gode dage på landet

Søndag kl.6 kørte vi fra Vavilova, med kurs syd på. Kl. 9 var det 26 graders varme, kl. 11, 31 grader, godt vi fik aircondition i bilen. Ad veje med meget forskellig beskaffenhed, var vi fremme kl.11.45, ca.550km syd-sydøst, hvor vi skulle se på nogle marker, som Lars er med til at investere i. På vej derned kunne vi se at jorden blev mere og mere mørk og var nærmest sort i det område og det meste blev dyrket.
Vi havde også kunnet se, at landskabet indimellem nærmest blev delt, af udtørredede flodlejer. Nogle af dem var der stadig vand i bunden og hvor kanterne stod som slette.
Eksperter på markvandring, Poul, Lars, og Preben, der er den daglige leder og problemløser (det er bestemt ikke uden problemer at starte op i Rusland), der udover var der en Ukrainsk medarbejder, og 1-2 russiske medarbejder( når de kan finde nogle der ikke drikker).
Her er de ved at klargøre en mark. Der havde været solsikker sidste år, og nu var de igang med at harve. Der kommer noget jeg ikke kan forholde mig til. Traktoren var satelitstyret, så de kørte hen, hvor rækken skulle begynde, satte satelitten til, og så måtte man ikke røre ved rattet, før man skulle dreje igen. Den mark de var igang med var 2,5 km på den ene led og 700 m på den anden.
Billedet af bilen er taget foran det motel hvor vi overnattede, O.K. Nyt, men....... Hvis der er nogle der syntes at der er en streg, hen af siden på bilen er det rigtigt. Ikke flere komentar.
Køerne græssede på den ene side af søen og på den anden side var folk fra byen, på søndagstur for at bade, de var selvfølgelig kørt der til, på motorcykel med sidevogn, dem så vi mange af. Vi så også en del hestevogne. Dem brugt de når de hentede græs til deres dyr.
Næste dag kørte vi vest på. Vi havde god tid, så vi kørte lidt væk fra landevejen. Der kom vi forbi landsbyer, der havde husdyrerne at gå uden for husene. Det grønne hus er trætter på den store by, det gule rør er gasledninge , sådan så man det alle (mange)steder. Mange steder, hentede de også vand, ved en vand post uden for huset, eller lidt derfra.
Det faldefærdige er en gammel kolkhos-farm,(kollektiv-farm)dem så vi mange af.
Turen gik til Lepjesk. En stor industri by med (jeg er så dårlig til at huske tal ) 1,2 mill. indbygger, jeg tror, at det, måske, var i hele Oblasten(regionen). Lidt mindre end danmarks areal. Middagsbordet er fra den anden aften. Den første aften var vi på en meget hyggelig restaurant, i byens ældste hus. Middagen var næsten den samme, som på billedet. Når man kommer, er hele bordet fyldt med fade med f.eks. laksskiver, toast med rød kaviar, pålæg i skiver , tomat, agurk, radiser o.lign. frugt og ost m.m.m. Der udover får man først f.eks. en kold mayo salat, så før man en suppe, derefter en fiskeret og så en kødret, gerne portion anrettet.Til sidst the eller kaffe, om sommeren måske "kompot", det er en frugt saft (rød, smager godt, ikke så sødt som meget af det andet, de har). Det var maden, så er der drikkevarerne!!!!!! Man kan næsten få alt, men vodkaen kommer man ikke uden om. Og til en hver skål høre en tale----- og det går på tur, det havde jeg ikke lige tænkt på, eller overvejet. Men turen kom også til mig. Heldigvis havde de alle allerede fået 6 glas vodka. Så det gik OK.
Vi var ude at se en stor malkebesætning. Rigtig mange køer. De var desværre hollandske, de danske var for dyre. Med til projektet, hørte der at de havde bygget en kirke til landsbyen, og jeg tror at den stor bygning ved siden af, skolen , også er nybygget. De havde også eget mejeri. På den måde er der arbejde måde til mænd og kvinder.
Sidste dag var vi på et stort mejeri, der var ved at blive renoveret med dansk teknologi. Som i måske kan se i udkanten af billedet, var den lokale TV- station der også, og lavede interview. Som et kulturelt indslag, var vi ved et stort kirke kompleks. Jeg fik ikke taget noget billedet af det. Vi kunne næsten ikke komme ind p.gr.a. tigger. Det har jeg aldrig oplevet får. Samtidigt skulle man have nederdel på og jeg havde 3/4 bukser på, så de råbte af mig med samme man kom ind. Kirken var under renovering, som mange kirke er. I sovjet-tiden var den blevet brugt til fabrik, hvor de lavede dåse mad til militæret. Ikke nogen rigtig god oplevelse, meget anderledes end vi oplever kirken i Moskva. Idet vi kørte, løb der nogle børn ved siden af bilen. Jeg rullede vinduet 4 cm ned og gav dem noget tyggegummi , der var i bilen. Pludselig var der 10 rundt om bilen.
Den sidste vi skulle besøge var europas største markbrug. Vi var der kun et øjeblik, fordi Poul skulle når sit fly i Moskva. Lederne var en helt anden type end vi ellers havde set. Jeg er sikker på at hans ferie sted var Goa i Indien. Der var store armbevægelser.
.
Af smalle hovedveje måtte vi skynde os til Moskva. Deres vej er et kapitel for sig, men der bliver arbejdet på at gøre dem bedre.
Nu er det hverdag igen. I eftermiddag skal jeg(vi) til den brasilienske ambassade og se på arkitektur.
Her inden det er den 1. juni, må man så godt ønske 10 grader lavere temperature?, elller skal man være glade for den sol der er?????? De lover at det bliver køligere de næste par dage, nu må vi se om vi mærker det.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Took me time to read the whole article, the article is great but the comments bring more brainstorm ideas, thanks.

- Johnson