lørdag, maj 19, 2007

Summer in Moscow

31 grader´s varme, hvá si´r i så. Nu er det også sommer i Moskva. Det har jo gået i det rigtige retning, de sidste par dage, men nu er det helt overvældende. Vi benyttede det gode vejr, til at tage ind på den røde plads, for at se en udstilling EU landene havde. Hver gang man kommer til den røde plads og især til Vasilje- Catedralen, syntes man, at man aldrig har set den smukkere, det var også tilfældet i dag, i høj solskin.
Poul står foran alle flagene, som er et symbol på EU.
Danskernes indslag var en optræden af nogle russiske børn, der sang H.C.Andersen sange. Her er de foran det danske stand. Der var også optræden fra de andre lande, bl.a. folkesang og river dance, rigtig flot optræden, men alt for varmt, lige i den bagende sol.
Bagefter tog vi ud til en stor park, der er i udkanten af byen. Det var fordi, jeg om 14 dage skal være med til at fortælle om Izmailovskj.
Det var godt vi tog der ud, for jeg havde ikke fundet noget sted, hvor der stod at det stadig blev brugt til kirke. Når man går ind i en kirke, er kvinden mindst dækket af et tørklæde og jeg havde selvfølgelig ikke tørklæde med i 30 g. varme, så jeg sendte Poul ind for at se, hvad der var. Han kom pludselig til at tænke på, at det ikke var så smart, at komme i shorts, så han kom hurtig ud. Men han sagde, at der var barnedåb igang. Da der så var nogle andre, der gik ind uden tørklæde, var nysgerrigheden for stor, vi måtte der ind. Jeg tror, at selve dåbe var færdi, for alle børnene skreg, ja, der var nok 5-7 børn der var blevet dåbt. Her foregår det på der måde at barnet( uden tøj eller kun med en lille dåbsskjort på) bliver sænket helt ned i vandet. Desværre oplevede vi det ikke. Om man plejer at dåbe så mange børn afgangen ved jeg ikke.
Men stedet var rigtigt lækkert, vand, græs, blå himmel og mange trær. Kuppelerne er fra kirken, 5 stk, en stor kirke.
I en del af Izmailovskij, ligger det store souvenir-marked. Her et blik ned af en af de små gader. Det var sidst på dagen, kl 17, så folk var på vej hjem.
På en åben plads, så vi nogle børn der sjippede i bue. Måske var det et fødselsdags party. Drengen der står først vandt.
På vej ud er der 2 bjørne. I dagens anledning fik de vand af fra en vandslange, det kunne de godt lide.
De ser nu ud til at blive passet godt,----- ellers kunne man vel heller ikke gå inde ved dem.
I morgen skal vi ud at se håndbold, Ikast mod---- det ved jeg ikke, og det betyder heller ikke så meget, det er lige så meget for at stødte dem. de har kun 30 tilhængere med og vi kommer 15. Lad os se om det er nok. det er jo ikke så meget vi kan følge med i håndbold herover fra. Først havde vi fået en VIP loge, men på rigtigt russisk maner, blev den lovet væk til nogle andre. Jeg syntes nu også det kan være sjovest at være så tæt på banen som muligt.
Forhåbentlidt en god dag med 33 graders varme. Det føles heldigvis ikke så varmt som hjemme, luften er mere tør, men airconditionen er blevet tændt i soveværelset.

Ingen kommentarer: