torsdag, maj 03, 2007

Tilbage i Moskva

Ja, så er jeg tilbage i det kolde Rusland. Da jeg steg ud af flyvet,(vi måtte gå ned af en udendørs trappe) var det i haglvejr, og møj koldt. Så er det at man lige tænker - hvad laver du her-. I dag er solen kommet frem, efter regn og vi har ca. 12- 15g.
En af de størreste oplevelse, da jeg var hjemme, var at jeg var på flettekursus, med flettepigerne fra Stevns. Vi var i Stege hos Tenja Skotte. Hun har værksted i en dejlig baggård, til Stege hovedgade. Det er bestemt et besøg værd, hvis man skal have en tur "ud i det grønne". Stege er en hyggelig købstad.
Det var ikke pileflet, men et ord der har været meget svært at få over læberne - peddigrør- og andre fletteegnede materialer. Læder, tøjsnor og 0-ringe (noget der bliver brugt til pakninger).
Mat sort gummi, man se det også brugt til smykker, rigtigt, rigtig flot.
Det som jeg rigtig godt kunne lide ved det, var at man ikke blev så beskidt og at det ikke fyldte så meget, når man arbejdede. Det var også nogle rigtige gode former man kunne få. Lækkere små håndtasker. Min blev selvfølgelig den største.
Det er "guld tasken". Den er lavet af tøjsnor og farvet peddigrør hankene er af læder.
Udover at det var et godt kursus, med en sød og imødekommen lære, så overnattede vi på et vandrehjem næsten ude ved Mønsklint. Om aftenen gik vi en laaaaaang tur ned til klinten. Det var bare så smukt, vandet var helt turkis-farvet. Vi kom også forbi det kæmpe skred der har været. Kæmpe store bøgetræer lå langt ude i vandet, der var nærmest kommet en indersø. Ja, og skoven var faktisk fuldt udsprunget, det kan man ikke sige om birketræerne herover. Billederne er taget fra vores altan, og bladene er kun bitttte små. Syrenerne har ikke fået rigtige blade endnu.
Man går og tror at alt er som derhjemme, men vi er mindst en måned bagefter. Men ellers var det godt at se de andre dansker igen. Som altid(måske mere nu)er der meget rejse aktivitet. Både forretningsrejser, folk der skal holde ferie og dem der bare skal med post til Danmark.

1 kommentar:

Erna sagde ...

Du har ret Stevn er en dejlig lille by - var på ferie, der nogle år tilbage.
Hvis du var blevet i DK, så byder denne weekend også på godt vejr, og ikke nok med det - den var længere end sædvanlig - pga. Bededag.
Håber at foråret snart også når dig.

Erna